A dús haj titka

 

Mi az, ami után még a hosszú hajú hölgyek is epekednek? Az bizony a dús haj titka. A hosszú, vékonyszálú haj a saját súlya hatására szeret a fejtetőnkön lelapulni, hiába van frissen mosva. Milyen praktikákkal tudunk tenni a dúsabb hatású hajért?

 

Hogyan lehet dúsabb a hajunk?

Ebben a cikkben a dús haj elérésére számos tippet osztunk meg veled, a dús hajkoronát ígérő hajápolási termékek kivételével, hiszen az egészséges haj érdekében célszerű kerülni a különböző kemikáliákat.

 

Hívd segítségül a fizika törvényét

Segít a hajkoronánk magasságán, ha hajunkat előre dobva, lehajtott fejjel szárítjuk vagy kézzel megemeljük szárítás közben, esetleg diffúzort használunk a hajtövek emelésére.

A tupírozás is megfelelő módja lehet a haj megemelésének, de semmiképp sem ajánlott minden nap tupírozni a hajunkat, hiszen sokkal könnyebben törik és kócolódik. Ezt a műveletet jobb, ha szakemberre, azaz fodrászra bízod.

 

Bánj vele szeretettel

Nem csak a szárítás, a fésülés is fontos. A vizes hajat célszerű ritka fogú fésűvel kibontani, alulról felfelé haladva és csak száraz állapotban szabad hajkefével fésülni. Türelmesen fésüld a hajad, mert minél durvábban fésülködsz, annál több hajszálat veszítesz.

Jól meg kell választani a fésűt, hajkefét is. A jól kiválasztott, természetes alapanyagokból (disznósörte, bambusz) készült fésűk és kefék is sokat segíthetnek, nem károsítják, nem törik a kócos hajszálakat sem.

Masszírozd meg a fejbőröd. Semmiképpen sem a körmöddel, csak az ujjbegyeddel. Fontos, hogy ne dörzsölve, hanem körkörös mozdulatokkal stimuláld a fejbőröd. Ez a vérkeringést fokozó masszázs egészségesen tartja a hajat és elősegíti a hajhagymák növekedését.

 

Belülről is úgy ápold a hajad, mint kívülről
Nyomelemek

A cink hozzájárul a haj normál állapotának fenntartásához. E mellett hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

A biotin a cinkhez hasonlóan szintén hozzájárul a haj normál állapotának fenntartásához.

Vitaminok

Az A-vitamin hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához.

A cink az A-vitamin remek segítője, ugyanis részt vesz az A- vitamin normál anyagcseréjében.

A B2-vitamin (riboflavin) szintén hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához, ill. a szervezetben a riboflavin hozzájárul a normál vasanyagcseréhez. A vas pedig a szervezetben részt vesz a normál oxigénszállításban.

A C-vitamin és E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

A Merz Spezial Bőr|Haj|Köröm Drazsé egy szépségápolási étrend-kiegészítő, melyet kifejezetten úgy alkottak meg, hogy ellássa a szervezetet a szükséges tápanyagokkal, mely a haj, bőr és köröm normál állapotának fenntartásához szükséges lehet.

Vitaminok és mikrotápanyagok egyedülálló kombinációját tartalmazza, melyek hozzájárulnak az egészséges haj, bőr és köröm megőrzéséhez.

 

A Merz Spezial Drazsé étrend-kiegészítő, mely nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.