Hialuron és ami mögötte van!

Rengetegszer hallod, hogy szüksége van a bőrödnek rá, de miért is?A hialuronsav szerepe egyre jobban felértékelődik a szépségiparban, azonban laikusként sokszor nem érted miért jó ez neked?Milyen készítményt válassz?

Még ha láthatatlanul is, de a hialuronsav bőröd és csontjaid elengedhetetlen alapanyaga. Ahogy öregszel a hialuron egyre kevesebb százalékban termelődik újra és újra természetesen a szervezetedben. Ezért veszít bőröd a rugalmasságából és keletkeznek ráncaid, szarkalábaid. Mivel a csontok közötti kötőanyagként szolgál, ezért csökkenése porckopáshoz is vezethet. Pótlása elengedhetetlen nem csak a csontjaid, hanem a bőröd egészsége szempontjából is. Mélyebbre ásva, a hialuron azonban sokkal többről szól és sokkal jelentősebb szerepet tölt be, mint gondolnád.

 

Mi a hialuronsav és hol található a szervezetedben?

A hialuronsav (hialuronan, hialuronát) nem más, mint egy természetes nagy molekulájú szénhidrát. Ez a szénhidrát az összes szövetben megtalálható, a szövetben történő kapcsolódása és beolvadása után néhány nap alatt lebomlik szervezetedben. Legfontosabb tulajdonsága a vízmegkötő szerepe, továbbá az izmokban és ízületekben kötőanyagként szolgál, elősegítve az ízületek mozgásképességének erősödését. E tulajdonsága miatt a nedvességet, mint egy szivacs tartja magában. Ezért lehet, hogy kedvelt alapanyaga a bőrgyógyászati termékeknek, kozmetikumoknak.

Ahogy korábban említettem, az emberi szervezetben is megtalálható természetes formájában ez a csoda összetevő, nem is kis mennyiségben. Bőröd kötőanyagként 9%-ban van jelen, az izmokban és csontokban 35%-ban, az ízületi folyadékban, köldökzsinórban és nyirokban 56%-ban található.

Külsőleg a hialuront általában por állagúként állítják elő, majd víz hozzáadásával érnek el egy zselatinszerű, folyósabb, ragacsosabb állagot.

 

Miért is van szükséged rá?

A szervezetben nagy százalékban van jelen a hialuron, de az idő előrehaladtával egyre csökken a száma, ezért állandó jelleggel pótolnod kell. Ha nem pótlod, akkor az ízületeidben és a csontjaidban porckopás, fájdalom, ízületi gyulladás jelentkezhet. A csontokat borító, elvékonyodott porc már nem képes újjáépülni, ezért a legfontosabb feladat a maradék porc és a körülötte levő anyagréteg megóvása. Ezeket a pusztító folyamatokat nagymértékben lassíthatja a kívülről bevitt hialuronsav. Védi a porcok felszínét, mechanikusan is hozzájárul az ízületek rugalmasságához. Ezért nem csak a bőrgyógyászatban tölt be hasznos szerepet, hanem a sportorvoslás és az ortopédia is előszeretettel használja injekció formájában.

A bőrgyógyászatban a hialuron csökkenése nagyban befolyásolja a bőröregedést, a hialuronsav tartalmú készítmények elengedhetetlennek látszanak a bőr öregedésének megakadályozásában. A bőr hialuron tartalma erős hatással van annak rugalmasságára, és jelentősen csökkenti a szarkalábak, ráncok megjelenését. Arról nem is beszélve, hogy nagyfokú vízmegtartó képessége révén (akár tömegének tízezerszeresét is képes megkötni) kisimítja, puhává és egészségessé teszi arcbőrödet.

 

Hogyan válaszd ki a számodra legmegfelelőbb készítményt?

Fontos, ha szeretnéd, hogy bőröd hidratált legyen, akkor válassz olyan terméket, amely összetevői között szerepel a hialuron. Az aloe vera juice, a tengeri eredetű glükózamin és a moszat kivonatával párosítva, a hialuronnak rendkívül kedvező hatása van. A könnyebb felszívódás érdekében használj habállagú krémet. Így az értékes hatóanyagok sokkal gyorsabban szívódnak be a bőrbe, hamarabb és hosszabb ideig fejtve ki pozitív hatásukat. Ilyen habállagú krém a Merz Spezial Hialuron Habkrém , mely azonnali hidratáló hatást biztosít és megfiatalítja a bőrt.

 

Hogyan építsd be a napi a rutinodba?

Hab állaga miatt, olyan könnyed a textúrája, hogy arctisztítás után egyből használhatod arcodon, bőröd pillanatok alatt beszívja a habkrémet. Mivel kiváló hidratáló, akár primerként is használható. Kisimítja, és selymes tapintásúvá varázsolja a bőrt, előkészítve az arcbőrt a tökéletes alapozáshoz. Használata ajánlott reggel és este, hogy a legkedvezőbb hatást érd el vele, a legkevesebb idő alatt.

Most, hogy együtt körbejártuk a hialuronsav szerepét, sokkal könnyebb lesz választanod a termékek között, ha a polcon keresgélsz. Ne feledd, hogy olyan krémet válassz, melynek hatékonyságát kutatási eredmények igazolják. A legjobb krémeket és habokat kutatói- és orvostudományi háttérrel fejlesztették ki.

 

Merz Spezial Garancia*

A Merz Spezial termékcsaládot tudományos szakértői csoportunk dolgozta ki, minden egyes termékünk alapos ellenőrzésen és tudományos vizsgálaton esett át.
A Merz Spezial a „Belülről fakadó szépség” kategóriájának első számú termékcsaládja Németországban. Termékeinket a németországi Frankfurtban található Merz Bőrgyógyászati Kutatóközpont fejleszti és teszteli. Kivételes minőségüket szigorú minőség-ellenőrzésünk szavatolja.

*Nielsen: vény nélkül kapható készítmények; egészségügyi intézmények szegmens Bőr | Haj | Köröm kombinációk; MAT adatok, 2017. május